Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп защити стила на игра на отбора си в дербито с Манчестър Юнайтед от изминалия кръг в Премиършип. Битката на "Анфийлд" завърши 0:0, като наставникът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо беше "паркирал автобуса". 

Според германския водач на "червените", те не биха могли да си позволят подобно представяне в дербито дори 125 години да са без титла. В момента мърсисайдци не са триумфирали с отличието във Висшата лига от 27 години, но според Клоп, те винаги ще бъдат претендент за него. 

Постно английско дерби, Ливърпул пропусна да бие Юнайтед

"Повечето от нещата, които Юнайтед и Моуриньо направиха бяха доста ясни. Но не е моя работа да коментирам съперника. Жозе очевидно направи това, което мислеше за правилно и това е ОК. Но и 125 години без титла да сме, ние не можем да си позволим да стоим и да чакам по този начин съперника си."

"Знам, че те искат да спечелят титлата този сезон. Ако ние направим всичко, което зависи от нас, също ще бъдем претенденти. Без проблем ще бъдем сред претендентите и през следващите сезони", сподели Клоп.