Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн отправи жестока критика към Пол Погба след изявите му в дербито на Манчестър. 

Французинът бе един от тези, които запазиха мястото си след поражението с 0:4 от Евертън, но в никакъв случай не показа, че го заслужава по време на двубоя на "Олд Трафорд", загубен с 0:2.

Преди дербито Погба заяви в записано предварително видео, че Юнайтед трябва да покаже борбен дух след тежката серия в последно време.

"Не бих повярвал на нищо, което той казва, няма смисъл в него", заяви Кийн в анализа си на мача. "Ако ще бъдеш добър съотборник трябва да тичаш назад и да защитаваш. Казаха, че е било разгорещено срещу Евертън, чух, че са си хвърляли геловете един на друг."

Кийн не оспорва таланта на французина, който е четирикратен италиански шампион и световен първенец с "петлите". "Той е талантливо момче, но не го виждаме да спринтира назад. Той е зрял футболист, който е спечелил големи трофеи, но не мисля, че той дава пример от това, което виждам."

"Не знам какъв е на тренировъчния терен или когато те пътуват. Той споменава език на тялото и гордост, но не го виждам."

"Той е наистина талантлив играч, но се нуждаеш от повече от талант. Най-добрите играчи правят своя отбор и своите съотборници по-добри. Той не го прави. Той играе за себе си."

"Не вярвам да има брилянтна реакция от тези играчи. Те са същите, които изхвърлиха Моуриньо и ще направят същото с Оле. Леопардите не променят позицията си. Има твърде много блъфьори в клуба, за да върнат Юнайтед на върха."