Катарският шейх Ясим бин Хамад Ал Тани ще представи новата си оферта за Манчестър Юнайтед по-късно в петък или през уикенда, твърди Sky Sports. Крайният срок за вторите предложения беше в 23:00 часа българско време в сряда, но представителите на Ал Тани поискаха във вторник да им бъде дадено повече време.

Сега британското издание съобщава, че офертата ще бъде подадена в най-кратки срокове, след като другият основен кандидат - Сър Джим Ратклиф, вече подаде подобрената си оферта в четвъртък вечерта. Американският хедж фонд Elliott Management също направи второ предложение преди крайния срок, но за закупуване на миноритарен дял в клуба.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

Настоящите собственици от семейство Глейзър все още не е посочило колко иска за Юнайтед, като се спекулира за сумата от 6 милиарда паунда. Предполага се, че до осем оферти са били изпратени на Raine Group, която ръководи процедурата по сделката, в сряда вечерта, но не всички за пълното закупуване на Юнайтед.

От катарския консорциум пък са убедени, че ще представят най-добрата оферта за клуба, феновете и обществото. Шейх Ясим и Ратклиф са водещите кандидати, но в момента няма фаворит, като най-високите оферти от първия кръг оцениха клуба на около 4,5 милиарда паунда - доста по-малко от тези 6 милиарда паунда, за които се твърди, че искат от семейство Глейзър.

На Raine Group и Глейзър ще им отнеме около седмица, за да разгледат новите оферти, въпреки че няма нов краен срок за шейх Ясим да направи новото си предложение.