Легендата на Ливърпул Джейми Карагър коментира отличния старт на Ливърпул и ги предупреди, че една контузия на някой от важните полеви играчи може да им изиграе лоша шега в битката за титлата.

„Мисля, че се вижда ясно ситуацията с контузените в Манчестър Сити. Това им оказва сериозно влияние и е сериозен проблем“, заяви той пред „talkSPORT“.

„Това е проблем за всеки един тим, дори и това, че те имат по-добър състав от този на Ливърпул се вижда колко страдат от това“.

„Контузиите могат да наранят страшно много Ливърпул, тъй като те нямат толкова голям състав като Сити. Ако трябва да съм честен, Сити имат проблеми там където са най-слаби – в защита. Няма съмнение обаче, че, ако основен играч се контузи в Ливърпул, това несъмнено ще им се отрази“, добави англичанинът.

 „Ливърпул са в страхотна позиция за спечелване на титлата. Те трябва да останат концентрирани. И не само, защото имат осем точки преднина. Трябва да се опитат да я направят 10 или 12, ако е възможно. Особено докато Сити имат проблем в защита и го няма Лапорт. Няма съмнение, че когато Лапорт се завърне в игра, Сити ще си стъпят на краката и могат да постигнат това, което направи и Ливърпул – да спечелят в 17, 18 поредни мача“, завърши Карагър.

„Мърсисайдци“ спечелиха осемте си мача дотук във Висшата лига и имат преднина от осем точки пред „гражданите“. След паузата за национални отбори хората на Юрген Клоп гостуват на Манчестър Юнайтед и при победа ще изравят рекорда на Сити от 18 поредни победи във Висшата лига.