Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър ще пропусне домакинството на Лестър във вторник от 36-ия кръг на Висшата лига, съобщи мениджърът Оле Гунар Солскяер.

Магуайър получи контузия в глезена при победата над Астън Вила с 3:1 в неделя и ще пропусне за първи мач от първенството, откакто пристигна в Манчестър Юнайтед през 2019 година. Участието му в дербито с Ливърпул в четвъртък пък остава под въпрос.

С победата си над Астън Вила и след загубата на Уест Хям от Евертън в неделя "червените дяволи" си гарантираха класиране в Шампионската лига през следващия сезон, като все още имат шанс и за титлата, но той е изцяло теоретичен, заради което Солскяер загатна, че в утрешния мач може да даде шанс за изяви на някои от по-младите играчи и да даде почивка на част от титулярите.

"Младите момчета тренират всеки ден с нас, така че някои от тях ще вземат участие. Дали ще влязат като смени в края, или от самото начало не знам, тъй като все още не знам на кои играчи ще мога да разчитам във вторник.

Под голяма въпросителна за мача е полузащитникът Даниел Джеймс, докато твърдо аут е нападателят Антони Марсиал, тъй като и двамата са с травми.

"Иска ми се да играя с най-силния състав и във вторник, и в четвъртък, но е невъзможно да пусна два пъти една и съща единайсеторка за толкова кратко време. Рискът от контузии и много голям. Трябва да правя промени, които не искам, но имам приоритети", добави Солскяер, на чийто тим му предстои и участие във финала на Лига Европа.

Победа над Лестър би доближила Манчестър Юнайтед на седем точки зад Манчестър Сити при три оставащи кръга до края.