Капитанът на Манчестър Юнайтед – Бруно Фернандеш, призова хората, взимащи решения за правилата на футбола да преустановят практиката на реферите да дават жълти картони на футболисти, които при радост си свалят фланелката. Това стана дни, след като съотборникът му Амад Диало вкара победното попадение в четвъртфинала за ФА Къп срещу Ливърпул дълбоко в добавеното време и на практика класира „червените дяволи“ за предпоследната фаза.

Именно тогава младият офанзивен футболист получи втори жълт картон от рефера и бе пратен предварително към съблекалните, като не успя да доиграе последните секунди от срещата с големия съперник.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

„Той получи наградата за своя труд, тъй като направи правилните неща. Напълно го заслужи. За съжаление, беше изгонен, но това е част от етапа на развитие на даден футболист, докато е млад“, каза Фернандеш.

„Това е момент, в който трябва да се насладиш. Смятам, че това е едно от правилата във футбола, което трябва да се промени, защото трябва да можеш да отпразнуваш гола си. Разбира се, ако не прекрачваш границата на уважение спрямо съперника. Трябва да можеш свободно да се насладиш на момента“, сподели още португалският халф.