На кандидатите за закупуването на Манчестър Юнайтед им било обявено, че ще имат 10 дни, за да приготвят и представят следващата си оферта за клуба. Daily Mail разкрива, че в четвъртък представители на Шейх Ясим бин Хамад ал Тани ще бъдат на „Олд Трафорд“, където ще презентират своите планове, докато в петък ще бъде ред на другия основен фаворит - сър Джим Ратклиф.

Те ще се срещнат с членове на различни отдели, включително футболни, финансови и търговски, като същевременно ще направят обиколки на емблематичния стадион на клуба и тренировъчната база. След това ще бъдат направени независими оценки каква сума ще бъде необходима за реновирането на „Олд Трафорд“ или за строителството на изцяло ново съоръжение.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

След това кандидатите ще представят вторите си оферти към американската банка Raine Group, която управлява процеса по продажба от името на собствениците на Юнайтед от семейство Глейзър. След това банката ще се консултира с Глейзър, преди да вземе крайното решение. На този етап избраната оферта ще получи пълен достъп до сметките на клуба. След това страните биха могли да преговарят допълнително, преди да бъде постигнато пълно споразумение.

Шейх Ясим бин Хамад ал Тани няма да пътува лично до Манчестър. Вместо това неговият екип, който включва изпълнителни директори от Bank of America, работещи в Катар и адвокати ще го представляват ва споменатата среща.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Ратклиф, който е собственик на компанията Ineos, иска да придобие 69-процентовия дял на семейство Глейзър и ще пристигне лично от Ница, клубът, в който държи основния пакет акции.

Смята се, че в борбата за Ман Юнайтед има ще двама кандидати от САЩ. Освен идеята за цялостно придобиване на клуба, ще бъде разгледана и опцията за частична инвестиция. След приключването на презентациите участниците ще имат 10 дни, за да направят офертите, които биха могли да ги изстрелят на полпозишън за придобиването на „червените дяволи“.