Тази сутрин в Лондон бе изтеглен жребият за новия сезон във Висшата лига. Кампанията стартира на 5-ти август с лондонското дерби между Кристъл Палас и Арсенал. Шампионът Манчестър Сити започва новия сезон с гостуване на Уест Хем в английската столица.

Вицешампионът Ливърпул също има визита в Лондон. „Червените” на Юрген Клоп ще срещнат Фулъм. Друг интересен сблъсък е този между Евертън и Челси на „Гудисън Парк”. Манчестър Юнайтед пък приема Брайтън на своя „Олд Трафорд”.

Всичко най-интересно от Висшата лига ще може да проследите в каналите на DIEMA XTRA и Gong.bg.

Още в третия кръг Висшата лига предлага двубой Манчестър Юнайтед - Ливърпул, докато първото мърсисайдско дерби е на 3 септември на "Гудисън Парк". Двубоят на град Манчестър е на 1 октомври на "Етихад", а първата среща на претендентите за титлата Ливърпул и Сити е на 15 октомври на "Анфийлд".

Интересното е, че през тази година Висшата лига ще има безпрецедентна пауза в средата на сезона заради световното първенство в Катар. Последният мач е насрочен за 12 ноември и играта ще продължи на Боксинг дей - първия ден след Коледа.

Ето програмата за първия кръг:

5 август

Кристъл Палас – Арсенал

6 август

Борнемут – Астън Вила

Евертън – Челси

Фулъм – Ливърпул

Лийдс – Уулвърхемптън

Лестър – Брентфорд

Нюкасъл – Нотиингам Форест

Тотнъм – Саутхемптън

7 август

Манчестър Юнайтед – Брайтън

Уест Хем – Манчестър Сити