Централният защитник Фил Джоунс е бил изгонен от съблекалнята на Манчестър Юнайтед, за да освободи място за новите попълнения в състава на Ерик тен Хаг, твърди „Sun“. Съблекалнята на първия отбор в тренировъчния център на Юнайтед в Карингтън е предназначена само за 24 играчи и е запълнена до краен предел след лятната селекция на нидерландския мениджър.

Това остави футболисти като Джоунс и левия бек Брандън Уилямс да бъдат пратени към съблекалнята на отбора до 23 години. Смята се, че към тях ще се присъединят защитниците Теден Менги и Аксел Туанзебе, както и обещаващият полузащитник Шола Шоретир.

Пристигането на бразилския полузащитник Каземирео от Реал Мадрид, крилото на Аякс Антони, аржентинския защитник Лисандро Мартинес, левият бек Тайрел Маласия и резервният вратар Мартин Дубравка запълниха свободните места на базата на „червените дяволи“ в Карингтън.

Това е нов тежък удар по низвергнатия Джоунс и още един обрат в неговата странна кариера на „Олд Трафорд“. Той подписа нов четиригодишен договор през февруари 2019-а година. 30-годишният бивш национал на Англия обаче изигра едва 13 мача оттогава, а последното му участие дойде през януари тази година при поражението с 0:1 от Уулвърхемптън, като това бе и първият му мач от две години насам.

Феновете на Юнайтед са учудени, че бившият защитник на Блекбърн дори все още е в клуба след затварянето на трансферния прозорец в четвъртък. Но се смята, че Джоунс, който е в последната година от договора си, лекува нова контузия и не е успял да бъде продаден това лято.

Любопитното е, че бранителят е единственият играч на Ман Юнайтед, който е оцелял под ръководството на всички мениджъри в модерната история на клуба до момента – Сър Алекс Фъргюсън, който го привлече в отбора през лятото на 2011-а година, Дейвид Мойс, Луис ван Гаал, Жозе Моуриньо, Оле Гунар Солскяер, Майкъл Карик, Ралф Рангник и сега Тен Хаг.