Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че равенството с Манчестър Юнайтед е справедливия резултат. Германският специалист сподели, че е останал доволен от тима си и създадените положения пред вратата на противника си.

Gulliver/Getty Images
90 снимки

„Създадохме много хубави положения, но ни липсваше гола. Доволен съм от начина, по който играехме. Знаехме, че няма как да доминираме над Манчестър Юнйтед в рамките на 90 минути. Гостите се бранеха много дълбоко, но момчетата се стараеха. Бореха се докрай. Всичко беше добре, но не успяхме да вкараме. Няма как да спечелим двубоя, когато не отбележим попадение. Имахме положенията да вкараме, но не усяхме. Второто полувреме беше по-отворен мача, но вратарите не бяха толкова сериозно застрашени. Равенството е справедлив резултат. Не е лошо да не спечелиш над Манчестър Юнайтед, след като знаем в каква форма се намират“, заяви Клоп.

„Винаги говорим за пропуснатите положения, но е важно, че ги създаваме. Важното е да продължим да работим и по начина, по който трябва. Необходимо е да бъдем фокусирани върху правилните неща. Много добър мач, но не успяхме да се възползваме от шансовете си. Много добри индивидуални представяния, както и отборно такова. Нетипични централни бранители бяха Хендерсън и Фабиньо, но по начина, по който играха през първото полувреме ни дадоха шанс да играем с още двама халфове. Това беше много полезно. Жалко е, че не успяхме да вкараме положенията си. Не изглежда така, че стоим у дома и не правим нищо и нещата не се получават. Може да погледнем мача с Кристъл Палас. Там вкарахме седем гола. Важното е да създаваме положения. Не всеки мач се получава да реализираш шансовете си“, каза германецът.