12-кратният носител на Купата на Англия Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Уотфорд в мач от третия кръг на ФА Къп, игран на „Олд Трафорд“. Победното попадение бе дело на Скот Мактоминей още в петата минута.

Въпреки превъзходството си през по-голяма част от срещата, „червените дяволи“ не съумяха да реализират множеството положения, които създадоха, благодарение на чудесните изяви от вратаря на „стършелите“ Даниел Бахман.

Не всичко тази вечер обаче бе положително за домакините, тъй като в края на първата част Ерик Баий получи тежък удар с коляно в главата от своя страж Дийн Хендерсън, който излезе напред в една ситуацията, за да улови топката. В крайна сметка котдивоарецът бе заменен принудително от Хари Магуайър.

Жребият за следващата фаза на турнира е в понеделник вечер.

Getty Images/Gulliver
14 снимки


В четвъртата минута Джеймс влезе навътре от левия фланг и стреля с десния крак, но Бахман изби в корнер. При последвалия ъглов удар Скот Мактоминей се извиси над всички и препарира стража за 1:0.

В 20-ата минута Ерик Баий засече подаване на Телес от ъглов удар на първа греда, но мерникът му с глава по диагонала бе неточен.

В следващите 10-15 минути гостите се посъвзеха, изравниха играта и стигнаха до някои положения, но те с нищо не застрашиха сериозно Дийн Хендерсън.

В 37-ата минута Троост-Еконг игра с глава след корнер, но не успя да натисне добре коженото кълбо и то отиде встрани.

4 минути по-късно Алекс Телес изпревари съперник за спорна топка, обърна се и стреля от далеч, но Бахман улови.

В 43-ата минута Грийнууд пусна къс пас в наказателното поле към Ван де Беек, а той продължи с петичка към Мата, който от малък ъгъл шутира, но Бахман отново показа класа и спаси.

В 49-ата минута Джеймс получи вляво в наказателното поле и стреля технично, но Бахман за пореден път разочарова "червените дяволи".

11 минути след това Телес подаде на Грийнууд след корнер, но ударът на англичанина с десния крак не затрудни противниковия вратар.

В 73-ата минута Сема изпълни пряк свободен удар, целейки горния десен ъгъл, но топката мина на сантиметри встрани.

В 80-ата минута Телес центрира от фаул, а на далечната греда Магуайър засече с глава, но над напречната греда.

В следващата атака Рашфорд бе изведен на левия фланг, преодоля бранител и влезе в пеналтерията, потърси диагонала, но Бахман хвана удара му.

В 93-ата минута Мата пробва късмета си от пряк свободен удар, но мерникът му изневери.


Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уилямс, Туанзебе, Баий (Магуайър 45'), Телес, Мактоминей, Ван де Беек, Мата, Джеймс (Рашфорд 68'), Грийнууд (Марсиал 69'), Лингард (Матич 79')

Резерви: Де Хеа, Магуайър, Уан-Бисака, Фернандеш, Фред, Матич, Игало, Марсиал, Рашфорд

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

 

Уотфорд: Бахман, Наваро, Сиералта, Троост-Еконг (Уилмот 76'), Масина (Нгакия 58'), Сар (Сема 58'), Чалъба (Филипс 84'), Хюс, Зинкернагел (Хънгбо 76'), Жоао Пердо, Грей

Резерви: Фостър, Нгакия, Уилмот, Сема, Далби, Барет, Хънгбо, Кричлоу, Филипс

Мениджър: Ксиско Муньос

 

Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър

Главен съдия: Анди Мадли