Отборът на Манчестър Юнайтед не допусна изненада при гостуването си на Борнемут в отложен мач от Висшата лига. След разочароващата загуба от последния Уест Бромич Албиън, днес възпитаниците на Жозе Моуриньо показаха характер и се наложиха с 2:0 над Борнемут на стадион „Вайталити“.

Головете за успеха на „червените дяволи“ вкараха Крис Смолинг през първата част и Ромелу Лукаку през второто полувреме.

Двубоят в Борнемут започна равностойно, като най-интересните положения пред двете врати в първите минути идваха след прострелни центирания. Те обаче не носеха пряка опасност за двамата вратари.  

Постепенно играчите на Моурьиньо започнаха да владеят по продължително топката, което им позволи да се настанят по-трайно в половината на своя противник.

Юнайтед успя да поведе при първата си по-интересна атака, чийто „проектант“ се оказа Андер Ерера. Испанецът изведе по отличен начин Джеси Лингард в наказателното поле отдясно, а той веднага намери Крис Смолинг във вратарското поле. Англичанинът бе изпуснат от бранител на Борнемут и от няколко метра нямаше как да сгреши.

Втората част започна по-добре за домакините. Възпитаниците на Еди Хау започнаха да атакуват своя противник още от първата минута, а малко след подновяването на играта имаха сериозни претенции за дузпа.

Калъм Уилсън бе съборен в наказателното поле от Люк Шоу, но реферът Греъм Скот бе категоричен, че дузпа няма. Това положение като че ли разколеба домакините, които отново отстъпиха инициативата на „червените дяволи“.

В 71-ата минута Ромелу Лукаку вкара след асистенция на Пол Погба, с който гол до голяма степен предреши крайния изход на мача. Това бе 27-ми гол за белгийския национал във всички турнири от началото на сезона, което прави кампанията за него най-резултатната му в Англия. Асистенцията на Погба пък бе под номер 10 за него.

След втория гол за Юнайтед мачът определено се доиграваше, а домакините от Борнемут за пореден път не успяха да се противопоставят успешно на тим от Топ 6 в Англия.

Манчестър Юнайтед е втори във временното класиране с актив от 74 точки, Борнемут пък остава 11-ти с 38-точки.