Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо във вторник и веднага стана ясно, че трябва да му плати баснословна компенсация. Сумата варира от 18 до 22.5 млн. паунда, но със сигурност е огромна по мащаб и мнозниа очакваха точно заради нея да не се стига до раздяла с португалеца. 

Оказа се обаче, че след като са предприели този ход, "червенитя дяволи" всъщност са спечелили пари. И може това да се окаже печелившо действие и за времето занапред. Причината е, че акциите на клуба на нюйоркската стокова борса отбелязаха ръст след новината за уволнението на Специалния, при положение, че падаха в продължение на няколко месеца. 

В понеделник вечерта, в последния работен ден на Жозе, тя затвори при цени от 17.30 долара за акция на клуба. Веднага след новината за раздялата с него цената се повиши с повече от долар до 18.39 долара и се задържа стабилно на това ниво. 

Пикът в цената на акциите на "червените дяволи" през този сезон беше на 27 август, когато те струваха 27.20 долара. Тя се срина с 22% до 21.12 долара на 1 октомври и спадът ѝ продължи със страшна сила. Най-голямото им дъно беше при 17.25 долара миналата седмица, но уволнението на Специалния доведе до високия ръст на цената на акциите.