Манчестър Юнайтед може да назначи нов постоянен мениджър още преди края на настоящия сезон. Според „Манчестър Ивнинг Нюз“ клубното ръководство вече се е отказало от идеята на Рафл Рангник да води отбора до лятото и работи по плана новият треньор да бъде назначен по-рано.

Освен неувереното представяне на отбора при германеца до момента, другата причина е, че в клуба искат новият мениджър да е започнал работа доста преди 1 юли, когато отваря летният трансферен прозорец. Така човекът, на който ще се залага в бъдеще, ще има много по-реална представа за това кои играчи няма да използва и в кои зони иска отборът да бъде подсилен.

Клубът освен това иска да избегне нелепата ситуация, в която изпадна Тотнъм след уволнението на Жозе Моуриньо. През миналото лято „шпорите“, които разчитаха на временен мениджър до края на сезона, дълго време не успяха да назначат негов заместник.

Фаворитите са поста са добре познати – Маурисио Почетино, Ерик тен Хаг и Брендън Роджърс.

Според „Манчестър Ивнинг Нюз“ футболният директор на "червените дяволи" Джон Мъртоу ще ръководи целия процес по назначението на новия мениджър. Самият Ралф Рангник, който от лятото ще има консултантска роля, ще му помага в това начинание.