Манчестър Юнайтед преговаря с няколко водещи компании, като една от тях може да стане спонсор на екипите на клуба от 2021 година, съобщи Джеймс Купър от Sky Sports.

Настоящата сделка с Шевролет, която започна през 2014, струва повече от 450 млн. паунда за седем години и остава най-голямата сума, плащана на футболен клуб за спонсорство на екипите.

Индустриални източници са уверени, че нова сделка ще доближи или дори задмине сегашното споразумение. Преди около две седмици, вицепрезидентът на „червените дяволи“ Ед Удуърд сподели, че приходите от спонсорство са изключително важни за бъдещите инвестиции в състава.

„Шевролет е фантастичен партньор. Спонсорството продължава да постига своите цели и за двете страни и ние ще продължим да работим за активирането и максимализирането му“, сподели говорител на клуба.

Настоящата сделка с Шевролет носи на Юнайтед по 47 млн. паунда годишно и е два пъти по-голяма от предишното спонсорство с AON. AON все още са спонсори на тренировъчния екип на и тренировъчното игрище на „червените дяволи“ – сделка, която носи на клуба по 17 млн. паунда годишно. /БГНЕС