Манчестър Юнайтед постигна победа с 2:1 над Дарби Каунти в първата си контрола от тазгодишната лятна подготовка. Играчите на Оле Гунар Солскяер отбелязаха по едно попадение в двете полувремена благодарение на Таит Чонг в 17-ата и Факунд Пелистри в 60-ата, а Казим Ричардс намали за играчите на Уейн Рууни в 70-ата. "Червените дяволи" бяха без много голяма част от водещите си футболисти, които все още са в почивка след ангажиментите си свързани с националните отбори на своите страни.

Манчестър Юнайтед откри резултата още в 17-ата минута, когато грешка в защитата на “козлите” позволи на Таит Чонг да се озове с топката в крака сам срещу вратаря и да го преоодолее с малко късмет за 1:0.

В 38-ата минута новият вратар на “червените дяволи” Том Хийтън трябваше да се намесва след изпълнение на корнер, за да предотварати изравняване на резултата. На почивката бяха извършени много смени и от двамата наставници. 

“Червените дяволи” удвоиха в 60-ата минута, когато Шола Шоретиър подаде отличен пас в наказателното поел към нахлуващия Факундо Пелистри, който елегантно преодоля вратата и отбеляза за 2:0. Това бе е и първо попадение изобщо за уругваеца с екипа на Манчестър Юнайтед, той бе привлечен в последния ден на трансферния прозорец през миналата година и така и не записа минути за първия състав.

Дарби Каунти намали за 2:1 в 70-ата минута, когато Колин Казим-Ричардс отбеляза хубав гол с много прецизен удар извън наказателното поле, който попадна в дясната греда на Лий Грант и след това влетя в мрежата.

Играчите на Солскяер бяха близо до трето попадение в 75-ата минута, когато Джеси Лингард влезе хубаво навътре от левия фланг и отправи силен удар, но той срещна напречната греда на домакините. Това бе и последното по-интересно положение в мача.

 Следващата контрола на “червените дяволи” е следващата събота срещу Куинс Парк Рейнджърс.