Кристиано Роналдо направи подобаващо завръщане в клуба, в който се превърна в суперзвезда, след като вкара два гола за победата над Нюкасъл с 4:1 при повторния си дебют за Манчестър Юнайтед. Под бурните възгласи на пълните трибуни на "Олд Трафорд" Роналдо показа, че по никакъв начин не е забравил головия си нюх и отбеляза ключовите първи два гола за "червените дяволи", за да се превърне в най-възрастния голмайстор за тима във Висшата лига след Райън Гигс и Пол Скоулс.

Срещата започна с очакван натиск на домакините, но "свраките" се защитаваха добре и не позволяваха чисти голови положения пред вратата си. Най-активен за Юнайтед бе Роналдо, който отправи пет удара към противниковата врата и дочака своя момент във втората минута на добавеното време, когато вратарят на Нюкасъл Фреди Удман се намеси неубедително след изстрел на Мейсън Грийнууд, а Роналдо бе на точното място в точното време, за да открие резултата.

Поредица от грешки на играчи в червено позволи на гостите да направят отлична контраатака в 56-та минута, завършена от Хави Манкийо след асистенция на Алан Сен-Максимен. Роналдо отговори на предизвикателството и отново изведе Юнайтед напред в 62-та минута, когато получи добро подаване от Люк Шоу, напредна в наказателното поле и с левия крак прати топката между краката на Удман. Това попадение успокои възпитаниците на Оле Гунар Солскяр и в оставащите минути те стигнаха до нови два гола, дело на Бруно Фернандеш и резервата Джеси Лингард.

По този начин Манчестър Юнайтед записа трети успех от началото на сезона и излезе начело в класирането с 10 точки, една повече от Тотнъм, Брайтън и Манчестър Сити, които стигнаха до ценен успех при гостуването на Лестър Сити с 1:0. Нюкасъл заема предпоследната позиция в подреждането с една точка.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Кристиано Роналдо

източник: SofaScore.com


Останалите резултати:

Арсенал - Норич 1:0

Брентфорд - Брайтън 0:1

Саутхемптън - Уест Хем 0:0

Уотфорд - Уулвърхемптън 0:2


FT ЮНАЙТЕД – НЮКАСЪЛ 4:1

1:0 Роналдо 45', 1:1 Манкийо 56', 2:1 Роналдо 62', 3:1 Фернандеш 80', 4:1 Лингард 90'

Стадион: „Олд Трафорд”, Манчестър

Юнайтед (4-2-3-1): Де Хеа – Магуайър, Варан, Шоу, Бисака – Погба, Грийнууд, Фернандеш, Санчо, Матич - Роналдо

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Нюкасъл (5-3-2): Уудман – Кларк, Ласелс, Ричи, Хейдън, Манкийо - Алмирон, Уилок, Лонгстаф – Жоелинтон, Максимин

Мениджър:  Стив Брус