Манчестър Юнайтед победи Фулъм с 4:1 в двубой от 16-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи” вкараха 4 гола в официален мач за първи път януари, когато биха Йеовил Таун във ФА Къп и в лигата за първи път от ноември миналата година, когато надвиха Уотфорд.

За състава, воден от мениджъра Жозе Моуриньо се разписаха Ашли Йънг, Хуан Мата, Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд. Фулъм намали от дузпа, дело на Абубакар Камара, а в 68-ата минута остана с човек по-малко заради червения картон на Андре-Франк Замбо Ангиса.

С успеха над Фулъм Манчестър Юнайтед спря серия от четири мача без победа и три поредни хикса във Висшата лига. Юнайтед събра 26 точки на шестото място във временното класиране.

Тимът на Фулъм пък е последен, 20-и в подреждането с 9 точки. Фулъм вече трети мач е без успех в шампионата, а и има само 2 победи от началото на сезона във Висшата лига.

Домакините имаха пълно превъзходство в срещата, а на пейката остана една от звездите на отбора Пол Погба.

Диога Далот бе замесен в първата по-опасна атака на Манчестър Юнайтед в 10-ата минута на срещата. Португалецът стреля към вратата на гостите, но не успя да преодолее стража на Фулъм Серхио Рико. Само 3 минути по-късно Ашли Йънг откри резултата. Йънг получи от Маркъс Рашфорд и със страхотен удар реализира за 1:0 в полза на Юнайтед в 13-ата минута.

Александър Митрович пък отправи силен удар в 21-ата минута, но Давид де Хеа успя да реагира и за спаси вратата си.

Манчестър Юнайтед увеличи аванса си в 28-ата минута след като Хуан Мата се разписа за 2:0. Асистенцията отново бе на Маркъс Рашфорд, който пусна добра топка към съотборника си.

Серхио Рико трябваше пак да се намесва решаващо при изстрел на Рашфорд в 38-ата минута, но 4 по-късно не успя да спре Ромелу Лукаку да покачи преднината на „червените дяволи” на 3:0.

Ромелу Лукаку също се разписа срещу Фулъм, носейки преднина от 3:0 за Манчестър Юнайтед в двубоя от 16-ия кръг на Висшата лига.

Лукаку завърши чудесна комбинация, започнала от Джеси Лингард и минала пред Мата, който подаде успоредно на голлинията. Белгиецът бе точен 42-ата минута, като останаха съмнения дали Хуан Мата не е бил в засада.

източник: Gulliver/GettyImages

Ромелу Лукаку отправи мощен удар в 49-ата минута, но бе блокиран от бранител. Андре Шюрле пък пробва мерника си в 59-ата минута, но прати топтката над гредата.

Тимът на Фулъм намали на 1:3 резултата срещу Манчестър Юнайтед в 67-ата минута на мача. Абубакар Камара падна в наказателното поле на домакините след съприкосновение с Андер Ерера в 66-ата минута и реферът отсъди дузпа.

23-годишният французин бе точен от бялата точка и Фулъм намали на 1:3.

Воденият от мениджъра Клаудио Раниери тим остана с човек по-малко срещу "червените дяволи" минута след като намали резултата. Андре-Франк Замбо Ангиса получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Маркъс Рашфорд.

Това предизвика недоволство в лагера на гостите, тъй като нямаше контакт между двамата.

Маркъс Рашфорд покачи на 4:1 за Манчестър Юнайтед в 82-ата минута и така оформи крайния резултат. Рашфорд реализира попадението с изключителен изстрел от границата на наказателното поле, а вратарят на Фулъм Серхио Рико не реагира по най-добрия начин.