Давид де Хеа вероятно ще остане вратар номер едно в Манчестър Юнайтед и през следващия сезон. Испанецът игра ужасно в заключителните месеци от миналия шампионат, а в настоящия продължава да допуска груби грешки, въпреки че през септември сключи нов дългосрочен контракт.

Играта на Де Хеа силно контрастира с блестящия футбол, който демонстрира вратарят на "червените дяволи" Дийн Хендерсън, който играе под наем в Шефилд Юнайтед.

Според "ESPN", наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр и треньорът на вратарите Ричард Хартис са силно впечатлени от Хендерсън, но продължават да вярват и в Де Хеа. Въпреки че Юнайтед може да си върне Хендерсън след 30 юни, Солскяр смята да запази Де Хеа като основен вратар и в остатъка от този сезон и през следващия.

Съдбата на Хендерсън за следващия сезон все още не е определена. Де Хеа премина в Манчестър Юнайтед през 2011 г. от Атлетико Мадрид. С "червените дяволи" той стана шампион на Англия (сезон 2012/2013), носител на Купата на страната (2015/2016) и Суперкупата (2011, 2013, 2016). По всичко личи, че 23-годишният Хендерсън ще чака неговото време да дойде.