Манчестър Юнайтед доказа, че втородивизионният Бъртън Албиън може само да мечтае за изненада на „Олд Трафорд”. С тим, съставен предимно от резерви, „червените дяволи” тотално надиграха съперника и спечелиха срещата от третия кръг за Купата на Лигата закономерно с 4:1. Два гола за успеха отбеляза Маркъс Рашфорд, а по един добавиха Антони Марсиал и Джеси Лингард. В самия край на срещата Лирой Дайър направи така, че Бъртън да се сбогува с гол.

Началните минути бяха силни за домакините и най-логичното бе откриващият гол на Маркъс Рашфорд в 5-ата минута. Тогава капитанът Майкъл Карик изостри събитията с красив пас по тревата за Джеси Лингард в наказателното поле. Последният докосна топката дотолкова, че да я остави на пътя на Маркъс Рашфорд, а английският национал пое и с диагонален шут опъна мрежата зад Конър Рипли – 1:0.

Само 12 минути по-късно Юнайтед увеличи аванса си. Заслугата беше изцяло на Рашфорд, който получи топката от Дейли Блинд пред пеналта. Младият нападател се обърна и моментално стреля изключително прецизно към долния десен ъгъл. Вратарят на Бъртън беше на мястото си, но нямаше никакъв шанс да се намеси – 2:0.

В 25-ата минута преднината на домакините трябваше да набъбне още, но Антони Марсиал някак успя да пропусне сам срещу вратаря. Буквално в следващата атака Бъртън стигна до идеален шанс след грешка в защитата на „червените дяволи”. Варни успя да пробие в наказателното поле и даде пас като по конец за Джо Мейсън. Последният обаче реши да играе твърде технично, а Серхио Ромеро разгада намерението му за прехвърлящ удар и отби в корнер.

В 28-ата минута Хуан Мата направи за смях играч на Бъртън в собственото му наказателно поле, а после стреля ниско по тревата. Рипли бе преодолян, топката срещна гредата и отиде при Матео Дармиан. Италианецът центрира към Марсиал, който опита зрелищна странична ножица, блокирана от защитник пред голлинията.

Юнайтед стигна до класиката още преди почивката. В 36-ата минута Марсиал се пребори за топката, а след взаимодействие с Блинд прокара топката между краката на съперник, за да намери Лингард. Последният укроти и стреля, а сериозен рикошет заблуди тотално вратаря – 3:0.

След паузата домакините видимо намалиха темпото и при все това вкараха четвърти гол в 60-ата минута. Тогава Марсиал и Рашфорд направиха чудесно двойно подаване пред дъгата, а англичанинът изведе своя съотборник на скорост сам срещу вратаря. Марсиал завърши хладнокръвно с изстрел по тревата в долния ляв ъгъл – 4:0.

В 88-ата минута Марсиал можеше да прибави ще един гол на сметката си, но късметът му изневери със съвсем мъничко. Нападателят стреля много опасно от пряк свободен удар, отсъден на около 22-23 метра по диагонала. Вратарят Рипли бе безпомощен и само изгледа как топката профучава покрай дясната му сглобка и обърса външната страна на мрежата.

Вече в продължението Бъртън си подсигури, че ще напусне турнира с чест. Мейсън засече по чудесен начин центриране в наказателното поле и нацели напречната греда. Вратарят Ромеро и Матео Дармиан не се разбраха за топката и италианецът я изрита точно когато аржентинският страж опитваше да я улови на голлинията. Кълбото попадна у Лойд Дайър и тъмнокожият футболист с плътен шут оформи крайното 4:1.