В чилийския национален отбор са сериозно притеснени за състоянието на своята голяма звезда Алексис Санчес, чийто трудности на клубно ниво с Манчестър Юнайтед са оставили сериозен белег върху поведението му. Медиите в неговата роднина докладваха, че дори най-близките съотборници на нападателя в представителния тим буквално не могат да го познаят.

През януари тази година 29-годишният футболист смени Арсенал с Манчестър Юнайтед, а очакванията бяха това да изстреля кариерата му на следващото ниво. Нищо такова обаче не се получи, а всъщност Алексис в момента спада към групата играчи, към които постоянно летят критики из медийното пространство.

Неудачите на терена са започнали да се отразяват върху ежедневието на Санчес, като се твърди, че дори в съблекалнята на Юнайтед той предпочита да си мълчи и разговаря само с двама-трима свои съиграчи. За огромно учудване на всички в Чили това поведение се е пренесло и в лагера на националния отбор.

Сега на отбора му предстоят двубои срещу Коста Рика и Хондурас, а „Ла Терсера” твърди, че Санчес изглежда тотално откъснат от всичко случващото се около него. Нападателят продължава да не разговаря с почти никого и след една от последните тренировки е прекарал цял час, докато си седи самичък на едно от съседните тренировъчни игрища. Само на метри от него част от другите чилийски национали останали, за да разпуснат с малко джитбол.

Санчес бил поканен също да се включи, но отказал. Единствено неговият близък приятел Жуниор Фернандес се осмелил да поговори с него за по-дълго. Всички в отбора оставали крайно учудени от странното поведение на един от лидерите в съблекалнята.

Сред английските медии се появяват все повече и повече информации, че острието ще опита да си издейства януарски трансфер, за да смени угнетяващата обстановка в Юнайтед.

Още по темата:

Алексис се чуди как да се махне от Юнайтед, но никой не го иска

Играч на Юнайтед се предложил на Реал Мадрид?

Чувалите с пари за Алексис станаха проблем за Юнайтед

Робер Пирес: Санчес не трябваше да напуска Арсенал

Mirror: Настана време разделно за Алексис и Юнайтед