Точно преди своето оттегляне от треньорството легендата на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е поискал от клуба да привлече рано-рано настоящия талант на Челси Итън Ампаду. Това разкри местното издание „Манчестър Ивнинг Нюз”.

17-годишният футболист е бивш кадър на Екситър, който през 2016 премина в Челси. Сега той минава за един от най-обещаващите надежди на „сините” наред с Мейсън Маунт (под наем в Дарби Каунти) и Калъм Хъдсън-Одой. Младокът умее еднакво добре да играе като дефанзивен халф и централен защитник.

Според „Манчестър Ивнинг Нюз” едно от последните желания на Фърги преди да се оттегли от Юнайтед и треньорския занаят било свързано с привличането на тогава 12-годишния Ампаду. Дори на тази крехка възраст бележитият шотландец е успял да забележи заложбите на днешния уелски национал (Ампаду е роден в Англия, но предпочете да играе за родината на своята майка; баща му Патрик Куаме Ампаду е бивш младежки национал на Ирландия с ганайско потекло).

Една от главните причини Юнайтед да не уважи желанието на легендарния си бивш мениджър е била свързана със сериозните структурни промени в управлението, които се случиха през лятото на 2013-а. Тогава Дейвид Мойс наследи треньорското кресло на Фърги, а Ед Уудуърд пък бе назначен за изпълнителен вицепрезидент.