Манчестър Юнайтед осъществи обрат от 0:1 до 3:1 срещу Астън Вила в гостуването си от 35-ия кръг на Висшата лига. Победата е изключително важна за „червените дяволи“, които с този успех не позволиха на градските си съперници от Сити да станат шампиони още този уикенд.

Бертран Траоре даде аванс на бирмингамци в 24-ата минута, но с попадения през второто полувреме на Бруно Фернандеш от дузпа, Мейсън Грийнууд и Единсон Кавани 20-кратните шампиони на Англия направиха десетия си пълен обрат за сезона, с което изравняват рекорда на Нюкасъл от сезон 2001/2002.

Така Астън Вила остава с 48 точки, докато Юнайтед събра 70 пункта.

Gulliver/Getty Images
32 снимки


В 4-ата минута Рашфорд отправи изключително куриозно изпълнение с десния крак, което обаче се превърна в центриране на далечната греда към Мейсън Грийнууд, който обаче не успя да засече по-най добрия начин и опасността премина.

Две минути по-късно Погба влезе в наказателното и шутира, но право в Мартинес.

В деветата минута Шоу спринтира по фланга, продължи към Погба в пеналтерията, чийто опит за гол бе избит от защитата, но топката попадна у Фред, който стреля, ала Мартинес внимаваше.

В 24-ата минута Траоре получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се, преодоля технично Линдельоф и стреля мигновено без подготовка, прострелайки Хендерсън за 1:0.

11 минути след това Бруно Фернандеш пробва от далечна дистанция да изненада Мартинес, но неточно.

В 39-ата минута португалският плеймейкър на гостите пусна късо към Рашфорд на дъгата и англичанинът светкавично отправи силен удар, но вратарят парира. В следващата атака Грийнууд пробва късмета си по диагонала, но Мартинес отрази със сетни усилия прецизния изстрел на младежа.

В последната секунда на първата част Оли Уоткинс се възползва от грешкаа в противниковата отбрана и не се поколеба да шутира от средно разстояние по земя, но Хендерсън плонжира и спаси.

В 48-ата минута Фернандеш видя непокрития Погба фронтално срещу вратата, световният шампион стреля много опасно, но след рикошет в противников играч се стигна до ъглов удар. Той обаче не доведе до нищо опасно, след като Мартинес боксира.

2 минути по-късно Погба запази по отличен начин топката в наказателното поле, Дъглас Луис го фаулира и Крис Кавана посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Бруно Фернандеш, който с ладнокръвно изпълнение прати в обратния ъгъл Мартинес за 1:1.

В 56-ата минута Уан-Бисака влезе от фланга навътре, подаде на Мейсън Грийнууд, който пое с десния крак, завъртя се, шутира с левия и прати коженото кълбо извън обхвата на Мартинес за 1:2 в близкия ъгъл.

180 секунди след това Хари Магуайър засече с глава центриране от дясното крило, но топката профуча на сантиметри от дясната греда.

В 60-ата минута Траоре плонжира на първа греда след изсипана топка в пеналтерията, но Хендерсън се прояви блестящо.

Маркъс Рашфорд пробва късмета си от далечно разстояние в 63-ата минута, търсейки десния ъгъл, но след лек рикошет кълбото излезе в корнер. Неговото изпълнение бе слабо и не доведе до нищо.

В 76-ата минута Рос Баркли изпълни пряк свободен удар, но мерникът му изневери.

Бертран Траоре засече в 80-ата минута прострелно подаване от лявото крило към центъра на наказателното, но ударът му бе слаб и в сигурните ръце на Дийн Хендерсън.

В 87-ата минута Маркъс Рашфорд завъртя фирмено топката с левия крак от десния фланг, тя кацна на главата на нахлуващия в опасната зона Кавани, който сложи точка на спора с гол в близкия ъгъл за 1:3.


Астън Вила (4-2-3-1): Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргет, Дългъс Луис (Рамзи 65'), Макгин, Траоре, Баркли (Дейвис 78'), Ел Гази (Уесли 78'), Уоткинс (жълт картон)

Резерви: Хийтън, Елмохамади, Хаус, Накамба, Чуквуемека, Рамзи, Филоген-Бидас, Дейвис, Уесли

Мениджър: Дийн Смит

 

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Хендерсън, Уан-Бисака, Магуайър (жълт картон, Баий 78'), Линдельоф, Шоу, Фред, Мактомини, Грийнууд (Кавани 65'), Фернандеш (Матич 86'), Погба, Рашфорд

Резерви: Де Хеа, Телеш, Баий, Туанзебе, Уилямс, Мата, Матич, Ван де Беек, Кавани

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

 

Стадион: "Вила Парк"

Главен арбитър: Крис Кавана