Ръководството на Манчестър Юнайтед желае силно да назначи бившият страж на тима Едвин ван дер Сар в ролята на футболен директор в клуба. 

Холандецът към момента заема длъжността на изпълнителен директор в Аякс. С работата си при амстердамци той спечели множество похвали във футболните среди. Добрата му репутация е сред доводите на изпълнителния директор на Юнайтед Ед Уудуърт да насочи вниманието си към Сар. 

Уудуърт желае да назначи човек, който да помага на мениджъра на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер да реализира успешно трансферните си планове. Подобна покана от манчестърския гранд обаче би поставила ван дер Сар пред сериозна дилема. 

След изминалото трансферно лято настоящият му клуб Аякс преминава през преходен период, като след продажбите на Френки Де Йонг и Матайс Де Лихт в клубната каса са акостирали цели 220 милиона евро. Евентуално напускане на бившият вратар в този момент би се приело като предателство от местните запалянковци. 

Шефовете на Манчестър Юнайтед са преговаряли в последните месеци и с други бивши легенди на клуба като Рио Фърдинанд и Дарън Флечер относно вакантният пост, но никой от тях няма същата визитка и опит, какъвто вече набра Ван дер Сар.