Манчестър Юнайтед продължава битката за върха в Премиършип с важна победа в трудното гостуване на Саутхемптън от 6-ия кръг. "Червените дяволи" надделяха с 1:0 на негостоприемния "Сейнт Мерис" и продължават със само една издънка от началото на сезона. 

За пореден път герой за тима на Жозе Моуриньо беше най-скъпата покупка на Юнайтед от лятото Ромелу Лукаку. Купеният за 75 млн. паунда от Евертън нападател отбеляза единственото попадение в 20-та минута. 

Мачът започна равностойно, като първият шанс в него се откри за гостите още в 5-та минута. Тогава Хенрих Мхитарян стреля от дистанция, но вратарят на "светците" улови без особен проблем. 

Малко след това и домакините можеха да се разпишат, но ударът на Нейтън Редмънд от наказателното поле мина над вратата и статуквото се запази. Но не за дълго, защото в 20-та минута Манчестър Юнайтед поведе. 

Тогава Ашли Йънг проби по фланга и центрира страхотно към Лукаку във вратарското поле. Неговият удар с глава беше избит от вратаря, но при добавката белгиецът беше безпощаден - 1:0. 

В 27-та минута интригата можеше да приключи,когато удар на Маркъс Рашфорд от пряк свободен удар прелетя опасно към вратата, но в крайна сметка мина на сантиметри встрани от гредата и попадение нямаше. 

До почивката още Хенрих Мхитарян и Лукаку имаха изгодни ситуации да се разпишат за гостите, но така и не успяха. Така полувремето завърши с едно попадение преднина за гостите от Манчестър. 

След подновяването на играта "светците" тръгнаха напред и търсеха развръзка в своя полза. Душан Тадич не спираше да тормози защитата на съперника, но така и не успя да изкове попадение. 

В 61-та минута Саутхемптън искаше и дузпа, но Шейн Лонг не успя да си изпроси такава след единоборство с Фил Джоунс точно на границата на наказателното поле. Марио Лемина и Ориол Ромеу впоследствие също не се разписаха за домакините. 

Юнайтед също имаше своите шансове, но Лукаку и Антонио Валенсия не успяха да намерят целта. Ромеу пък продължи да пилее с лека ръка шансовете за тима си и от поне три изгодни положения не успя да изравни, като най-чистото беше в 78-та минута. 

В 80-та минута Лукаку изпусна да реши всичко, но след пас на Андер Ерера стреля над вратата и пропиля невероятната възможност. В крайна сметка натискът на домакините не доведе до нищо до края, а "червените дяволи" изглеждаха доволни от развръзката. 

И така гостите изковаха трите точки, благодарение на които остават на първата позиция с градския съперник Манчестър Сити, като и двата тима са с по 16 точки. Саутхемптън е в средата на таблицата с 8 точки.