Отборите на Саутхемптън и Манчестър Юнайтед  завършиха 1:1 на „Сейнт Мери” в мач от четвъртия кръг на Висшата лига.  „Червените дяволи” поведоха още в началото с великолепен гол на Даниел Джеймс, а Саутхемптън изравни в 58-ата минута чрез Яник Вестергаард. В 73-ата минута „светците” останаха с човек по-малко, след като Кевин Дарсо си изкара втори жълт картон в мача.  

Манчестър Юнайтед поведе в резултата още в 10-ата минута, когато Скот Мактоминей демонстрира страхотен поглед и подаде към Даниел Джеймс. Халфът стреля хладнокръвно и с мощен удар вкара топката в горния десен ъгъл.

В 19-ата минута Аарън Уан-Бисака получи топката след добро центриране в наказателното поле, но  ударът му премина покрай дясната греда.

Малко по-късно Даниел Джеймс достигна до прецизно подаване, което разсече защитата на „светците”, и отправи добър удар от обещаваща позиция. Вратарят Ангъс Гън обаче имаше видимост и се намеси спокойно, спасявайки удара.

В 28-ата Даниел Джейм центрира и намери Маркъс Рашфорд дълбоко в наказателното поле, но нападателят изпрати удара с глава встрани от лявата греда.

В началото на второто полувреме Маркъс Рашфорд беше близо до отбелязването, но не отигра по най-добрия начин и топката отиде право в ръцете на Ангъс Гън.

В 55-ата Софиан Буфал не успя да отправи подходящ удар от наказателното поле и топката мина покрай дясната греда.

В 58-ата минута Яник Вестергаард  стигна до центриране на Кевин Дансо и по великолепен начин направи резултата 1:1.

В 73-ата централният защитник на Саутхемптън Кевин Дансо получи втори жълт картон за нарушението си и бе изгонен от рефера Майкъл Дийн .

Десет минути по-късно Маркъс Рашфорд имаше времето и пространството да овладее топката в наказателното поле, но след това ударът му бе спасен от вратаря на „светците”.

Краят на мача бе наситен с голови положения.

В края на мача Мейсън Грийнууд се свлече в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но съдията не видя ситуацията и просто даде сигнал за продължаване на играта.

Последното положение в срещата бе пред Ашли Йънг,  който обаче не съумя да донесе победата на „червените дяволи”. Халфът шутира добре от границата на наказателното поле, но топката мина вдясно от вратата и .

Така Манчестър Юнайтед отново не успя да победи и вече е в серия от три поредни мача без победа. „Червените дяволи” са четвърти във временното класиране с 5 точки, а Саутхемптън се намира на 13-а позиция с актив от 4 точки.