Отборът на Мачнестър Юнайтед постигна убедителна победа с 3:0 при гостуването на Астън Вила в последен двубой от 34-тия кръг на Висшата лига. Попаденията за "червените дяволи" бяха дело на Бруно Фернандеш, Мейсън Грийнууд и Пол Погба, които осигуриха пореден убедителен успех за отбора на Оле Гунар Солскяер след рестарта на кампанията. 

Първата възможност в мача обаче беше за домакините. След загубена топка от Пол Погба в 24-та минута египтянинът Трезеге напредна и от около 20 метра нацели страничната греда на вратата, пазена от Давид Де Хеа. 

Само 3 минути по-късно обаче гостите взеха аванс.  След многоходова комбинация Бруно Фернандеш беше препънат в наказателното поле и главният съдия на срещата беше принуден да отсъди 11-метров удар. Зад топката застана именно Фернандеш, който не сбърка, за да направи резултата 1:0.

В 5-та минута на добавеното време на първата част интригата в не малка степен беше потушена. След бърза контраатака и няколко паса между Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд англичанинът изстреля истински снаряд към вратата на Пепе Рейна и не остави никакви шансове на испанеца да реагира. 

В началото на второто полувреме момчетата на Оле Гунар Солскяер продължиха да диктуват събитията по терена и логично стигнаха до трето попадение. В 60-та минута, след заучено изпълнение от ъглов удар,  Бруно Фернандеш намери французина на границата на наказателното поле, след което Погба с елегантен удар препарира стража на "виланите" Пепе Рейна за 3-ти път в срещата. 

До края на мача с пропуски се отчетоха Марсиал и Маркъс Рашфорд, но и нов гол не падна. По този начин "червените дяволи" се наредиха на 5-то място, само на точка зад 4-тия Лестър и на 2 зад 3-тия Челси при четири оставащи мача до края на сезона. Вила, от своя страна, заема предпоследното 19-то място, на 4 точки от спасителния бряг.