Ръководството и футболистите на Манчестър Юнайтед приветстваха с добре дошъл бившия нападател на „червените дяволи“ Уейн Рууни. Бившият английски национал се завръща на „Олд Трафорд“ за първи път откакто напусна клуба през лятото.

Юнайтед се изправя срещу Евертън в неделя, а Рууни попадна в групата на „карамелите“ за дербито и най-вероятно ще бъде използван от мениджъра Роналд Куман.

В официалния сайт на Манчестър Юнайтед бе публикуван специален материал по повод завръщането на Рууни, в който част от футболистите на тима говорят за бившия нападателна отбора.

Гигс: Рууни трябва да се кефи, ако вкара на Юнайтед

„Определено той е легенда на клуба и голмайстор рекордьор, така че посрещането от страна на феновете ще бъде голямо. Чудесно бе той да бъде наоколо, особено за мен когато бях юноша. Той ми даде много съвети и се поучих от опита му. По време на мачовете ми помагаше също“, коментира Джеси Лингард.

„Надявам се, че „Олд Трафорд“ ще го приветства както заслужава. Ще ми бъде много странно да видя Рууни с друга фланелка, ако трябва да бъда честен, но това бе решението, което той взе миналото лято и му желая много късмет“, сподели пък Хуан Мата.

„Уейн прекара цели осем сезона в Юнайтед заедно с мен. Той е страхотен футболист, спечели пет титли. Той е играч, който знае какво иска. Той е шампион. Тъжен съм, че си тръгна, но му желая много късмет. Ще ни липсва в съблекалнята, желаем му всичко най-добро“, допълни Антонио Валенсия.