Отборът на Манчестър Юнайтед надви Брайтън и продължава внушителната си домакинска серия. "Червените дяволи" се справиха с 1:0 със съперника си в двубой от 13-ия кръг на Висшата лига.

Това бе осма домакинска поредна победа във Висшата лига и общо 12-и пореден успех като домакин за Юнайтед.

Срещу Брайтън воденият от Жозе Моуриньо тим не блестеше, но направи достатъчно, за да вземе три точки. С тях Манчестър Юнайтед има 29 точки на второ място, на 5 от лидера Челси, който е с 34 точки и мач по-малко.

Гостите от Брайтън пък прекъснаха серията си от пет мача без загуба в Англия и имат 16 точки в актива си към момента.

Брайтън стартира добре и още в 5-ата минута стигна до възможност за попадение. Французинът Антони Нокер обаче стреля встрани от вратата на "червените дяволи".

Без да предлагат особено зрелище домакините установиха контрол върху срещата, а едва в края на първото полувреме застрашиха по-сериозно опонента си.

Преди това в 24-ата и 36-ата минута Ромелу Лукаку стреля към вратата на Брайтън, но без успех.

В самия край на първата част "червените дяволи" пропиляха отлична възможност като вратарят на гостите Мат Райън отрази опасни удари на Пол Погба  и Лукаку.

След почивката пак Райън се намеси чудесно в 49-ата минута при шут на Хуан Мата.

Единственото попадение дойде в 66-ата минута, когато гостите си отбелязаха автогол.

След корнер за Манчестър Юнайтед топката стигна до Ашли Йънг, който стреля отдалеч. Топката рикошира в Люис Дънк и влезе изненадващо във вратата на Брайтън.

В 72-ата минута точно Дънк имаше шанс да се разпише за гостите, но не стреля добре и ударът му бе блокиран.

През второто появиха и Златан Ибрахимович, и Хенрик Мхитарян, който бяха сред резервите, но играта на Манчестър Юнайтед не се промени особено, а и липсваха чисти положения.