Отборът на Манчестър Юнайтед се нуждаеше от 118 минути, за да си осигури класирането към полуфиналите за ФА Къп. „Червените дяволи” видяха сериозен зор с това да елиминират последния във Висшата лига – Норич Сити, при визитата си на „Кароу Роуд”. Хората, водени от Оле Гунар Солскяер, чакаха до 118-ата минута от продълженията, за да може капитанът Хари Магуайър от трудна ситуация да прати топката във вратата на Тим Крул, като стражът на „канарчетата” направи страхотен двубой. Домакините играха с човек по-малко през продълженията на срещата, след като Тим Клозе получи директен червен картон в 88-ата минута.

Иначе, в редовното време на Изток срещата завърши при резултат 1:1, като и двете попадения паднаха през втората част. Първо в 51-ата минута стрелецът на гостите Одион Игало поведе Ман Юнайтед напред в резултата, но Тод Кантуел изравни резултата с превъзходен изстрел четвърт час преди края на редовното време.

За целия мач Юнайтед отправи 36 удара посока вратата на домакините, но голяма част от тях бяха хаотични и не водиха до някаква целенасоченост. Осем бяха крайните точни шутове за отбора, като голяма част от тях дойдоха едва след продълженията.

30 снимки

Домакините наложиха териториалното си надмощие още от началото, но това не доведе до нещо сериозно пред вратата на Крул. Играчите на Норич смело се бореха за всяка топка и нямаха намерение да се защитават. Независимо че футболистите на Солскяер владееха кълбото в над 70% от времето, чистите положения липсваха изцяло. За цяло първо полувреме гостите не отправиха нито един удар в очертанията на вратата, а в 44-ата минута дори можеха да инкасират гол. Лукас Руп получи шанс да шутира от изгодна ситуация, но топката беше избита. Играчите в червено започнаха по-силно втората част и в 51-вата минута поведоха в резултата. Центриране на Люк Шоу рикошира в телата на няколко играчи и се озова в Игало, който от въздуха насочи кълбото в мрежата. По този начин нигериецът продължи серията си да се разписва във всеки мач на Юнайтед, в който започва като титуляр.

След час игра Оле Гунар Солскяер направи тройна смяна, като една от тях бе беше Рашфорд. Опасно центриране от фаул в 69-ата минута за малко да доведе до гол в мрежата на Манчестър Юнайтед. Тогава обаче топката отскочи от тялото на Бен Годфри и промени пътя си. Норич стигна до изравнителния гол в 75-ата минута, когато Тод Кантуел прониза Ромеро с далечен шут - 1:1. Едва след това Пол Погба влезе в игра.

"Канарчетата" не бяха далеч от второ попадение в 84-ата, когато Максимилиан Аарънс шутира опасно до гредата. Секунди по-късно само намесата на Брендън Уилямс попречи на Онел Ернандес да стреля от ситуация сам срещу вратаря. В 89-ата Тим Клозе задържа излезлия сам срещу вратаря Игало и беше изгонен.

Бруно Фернандеш получи шанс да се разпише от последвалия пряк-свободен удар на границата на наказателното поле, но кълбото се отби в стената. В даденото 6-минутно добавено време се игра само пред и в наказателното поле на Норич, но до гол не се стигна. Така срещата премина в продължения. В тяха натискът на Юнайтед беше още по-голям, което позволи на Солскяер да вкара Марсиал вместо бранител - Ерик Байи. Рашфорд и Погба застрашиха Тим Крул, но нидерландецът отрази ударите им.

Амбицията на гостите даде резултат, а в 118-ата минута на продълженията Юнайтед поведе в резултата. След сериозно разбъркване в наказателното поле на последния във временното класиране на Висшата лига топката бе отиграна от трудна позиция от капитана Хари Магуайър, като ударът му бе неспасяем за Крул този път и това попадение прати отбора на полуфиналите в надпреварата от най-стария футболен турнир на Земята.