Рекордната покупка на Манчестър Юнайтед Пол Погба обяви открито миналата седмица, че иска да напусне и по всяка вероятност да поеме към Реал Мадрид. Но въпреки това, в края на месеца той ще прибере бонус "лоялност" от настоящия си клуб. 

По договора, който подписа през 2016 г., след всяка година от контракта му се полага определена сума за това, че е изиграл целия сезон с "червените дяволи". Така на 30 юни той ще получи 3.76 млн. паунда за "лоялността" си. 

Интересното е, че тази премия не е обвързана по никакъв начин с представянето му. И дори да е направил кошмарен сезон с червената фланелка, както беше миналият, той ще си вземе записаната в договора му допълнителна сума. 

За целта, той само не трябва да подписва договор с друг клуб до 30 юни. Това едва ли го притеснява, защото Реал Мадрид си е оставил време да го ангажира до старта на подготовката си на 8 юли и стига англичаните да се навият да го продадат, той може хем да вземе бонуса, хем да смени клуба. 

По подобен начин процедира и Неймар, когато смени Барселона с Пари Сен Жермен. Тогава той протака максимално дълго нещата, за да вземе своя бонус "лоялност", който обаче беше 25 млн. евро. Каталунците впоследствие заведоха дело срещу него за този му ход и двете страни все още спорят в съда кой крив и кой прав.