Плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил беше в достатъчно добро настроение след победата с 2:0 над Манчестър Юнайтед, за да се измайтапи с колегата си от „червените дяволи” Джеси Лингард. Закачката тръгна покрай доста атрактивния танц, който Лингард изпълни при предишната среща между съперниците на „Емиратс”.

В края на януари Юнайтед изхвърли Арсенал от турнира за ФА Къп, побеждавайки го с 3:1 насред неговия стадион. Тогава Лингард вкара втория гол за гостите и изпълни т.нар. „лунна походка” край едно ъгловите флагчета. След това английският национал се пошегува в социалните мрежи, окачествявайки „Емиратс” на дансинг.

Сега беше ред на Йозил да се смее последен. Германецът изигра солидни 77 минути срещу „червените дяволи”,преди да бъде заменен. 30-годишният играч затова си позволи и закачи Лингард. „Дансинг, а?”, запита той в „Туитър”, придружавайки посланието с емотикон, призоваващ халфа на Юнайтед да си мълчи. „Страхотно представяне! Брилянтен резултат! Благодаря, „Емиратс Стейдиъм”! Горд съм да бъда „топчия”!”, добави Йозил.

Лингард не взе участие в неделното дерби, тъй като е един от многото контузени играчи в лагера на "червените дяволи".