Бившият играч на Манчестър Юнайтед от близкото минало Жорди Кройф изрази подкрепата си към своя сънародник Мемфис Депай, който не изживява никак добър период при „червените дяволи“.

Холандецът пристигна преди началото на миналия сезон, като тогавашният наставник Луис ван Гаал имаше големи планове за него. След силното начало обаче изявите на Депай постепенно избледняха и вече месеци наред той е длъжен да се примирява с ролята на резерва. Дотук той е записал участие в 7 мача за Юнайтед, но общото му игрово време е доста скромно – само 126 минути.

Кройф, който има 4 сезона с манчестърци зад гърба си, счита, че настоящият мениджър Жозе Моуриньо трябва да даде повече шансове на Депай. „Той е млад, а първата година винаги преминава в адаптация“, коментира синът на легендата Йохан Кройф. „През втория си сезон се чувстваш по-освободен, но с промяната на треньорите през лятото и многото нови играчи, тази втора година, от която Мемфис имаше нужда, така и не дойде.“

„Юнайтед от своя страна е тим, който не може да изкара 4 или 5 сезона без да спечели нищо. Може би се задават още промени, но се надявам той да не е някоя от жертвите. Дано не се окаже в грешния клуб по неправилното време. Със сигурност Юнайтед е страхотен отбор, но също така смятам, че Депай е изумителен футболист.“

„Видно е, че той не получава достатъчно минути, но аз самият не знам как стоят нещата вътре в кухнята. Определено обаче Мемфис има потенциал и го е показвал. Сега той трябва да показва уменията си всяка седмица. Накрая ще се получи, макар и сега да не се знае кога и как“, добави Кройф.