Атакуващият полузащитник на Манчестър Юнайтед Хуан Мата заяви, че конкуренцията в тима е толкова жестока, че всяко отпускане от негова страна може да му струва скъпо.

Испанският национал разкри, че най-голямата му амбиция е да спечели титлата от Висшата лига, която – странно или не – е един от малкото трофеи, които липсват във витрината на 28-годишния техничар. Той е ставал световен и европейски шампион, печелил е Шампионската лига, Лига Европа, а към тях може да добави 2 трофея от ФА Къп и една Купа на Краля. Нито с Валенсия, нито с Челси той успя да поправи липсата на триумф в национален шампионат, така че сега е крайно мотивиран да стори това с екипа на „червените дяволи“. „Много бих се радвал да спечеля този трофей“, каза Мата пред Soccer Saturday. “Имах такъв късмет да спечеля толкова много трофеи дотук, но ето че вече 6 години играя в Англия и още не съм ставал шампион.”

“На 28 години съм и времето лети. Сякаш беше вчера, когато направих дебют за Валенсия като 19-годишен. Преминах през толкова хубави и лоши неща, понякога искаш да спреш и да помислиш как се справяш и какво още искаш да постигнеш.”

“Тъкмо по тази причина за мен е много важно да не се отпускам, защото съм професионален футболист. Смятам, че спечелих тези трофеи, докато играех в страхотни отбори. Много е важно винаги да бъдеш още по-гладен за успехи, да се стремиш да ставаш по-добър”, допълни Мата.