Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Диего Форлан се позова на собствения си опит, като посъветва клуба да има повече търпение към рекордната си покупка Пол Погба.

Френският национал се завърна при „червените дяволи“, които платиха 110 милиона евро на Ювентус за него. Дотук обаче полузащитникът е далеч от формата, която демонстрираше за „бианконерите“, а предвид трите поредни загуби, които „червените дяволи“ допуснаха наскоро, първите упреци вече са налице.

Феновете, а и със сигурност мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо очакваха Погба бързо да окаже влияние. Засега обаче футболистът няма нито отбелязан гол, нито пък дори асистенция.

Преди време Диего Форлан се намираше в сходна ситуация, като търпението към него беше доста кратко, а впоследствие нападателят спечели куп голмайсторски призове в Испания.

„Трудно е да се адаптираш към нов треньор и нови съотборници“, отчете уругваецът, който трябваше да изчака 10 месеца за първия си шампионатен гол за манчестърци. „Юнайтед има добри играчи и, разбира се, всеки се нуждае от време, но за съжаление във футбола невинаги разполагаш с такова.“

„Всеки знае, че такива неща са възможни, затова трябва да си търпелив. Аз играех само в последните 10-15 минути от мачовете през първите си 5 месеца в отбора. Когато през следващия сезон получих шанс да играя редовно, започнах да вкарвам и да играя добре“, добави Форлан.

В своя мач от 6-ия кръг Манчестър Юнайтед посреща шампиона Лестър Сити на „Олд Трафорд“. Срещата е в събота от 14,30 часа, като ще върви в ефира на телевизия DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY.