Назначаването на Ерик тен Хаг няма да спре феновете на Манчестър Юнайтед да продължат протестите срещу собствениците на клуба - семейство Глейзър. Поредната демонстрация на привържениците е планирата за 31 юли, когато новият наставник ще изведе отбора за първи път на “Олд Трафорд”. Това ще се случи в приятелска среща срещу Райо Валекано.

“Червените дяволи” ще изиграят първите си контроли от подготовката извън Англия. На старта те се изправят срещу Ливърпул в Банког, а след това ще срещнат Мелбърн Виктори, Кристъл Палас и Астън Вила в Австралия.

Първият мач на Тен Хаг на “Олд Трафорд” е срещу Райо Валекано, а ден по-рано отборът има контрола срещу Атлетико Мадрид в Норвегия, така че не е ясно с какъв състав ще излезе за домакинския си дебют. Ръководството на клуба се надява до тогава да бъдат привлечени нови попълнения, които да уталожат гнева на феновете.

Миналия сезон най-сериозният протест доведе до отлагането на дербито с Ливърпул. Според “Манчестър Ивнинг Нюз” конкретната причина за предстоящия протест е решението на Глейзър да си изплатят дивиденти вместо тези пари да бъдат инвестирани в клуба.