Хари Магуайър е разочарован от представянето на Манчестър Юнайтед в защита, което е „коствало” много точки на „червените дяволи” през сезона. Два пъти поред пък Юнайтед повежда в резултата, за да може накрая да допусне попадение, или две, след което да получи само една точка.

Астън Вила бе последният случай, а преди това Шефийлд Юнайтед направи 3:3 с „червените дяволи”. Хиксът с бирмингамци остави Юнайтед на деветото място с 18 точки от 14 мача, което е най-лошият им старт от 1988/89-а година, а най-скъпият защитник в света смята, че отборът трябва да се представя далеч по-добре.

„Поставихме се в отлична позиция през второто полувреме срещу Вила и се провалихме сами”, сподели Магуайър пред клубната телевизия. „Разочароващо е, защото се поставяме самите ние в добра позиция през първото полувреме, след което не сме добре. Като защитник, мога спокойно да заявя, че съм разочарован. Не допускаме много положения пред нашата врата и голове като цяло, но в последните две срещи получихме пет гола. Атакуващите ни футболисти също обаче вкараха пет гола”, призна още Хари Магуайър.

„Работим много да не допускаме голове, а допускаме. Срещу Астън Вила обаче допуснахме много положения, което не е добре. Имах чувството през второто полувреме, че когато минем центъра, винаги ще вкараме, но е разочароващ хикса на „Олд Трафорд”.

Нещата няма да стават по-лесни за Ман Юнайтед, след като отборът има двубой срещу Тотнъм на Жозе Моуриньо, както и с Манчестър Сити в следващите си две срещи.

Солскяер се представя мизерно начело на отбора, след като има само шест победи в 22 мача, след като стана постоянен мениджър на отбора през март.