Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Скот Мактоминей подписа нов договор, който го оставя на ,,Олд Трафорд“ до юни 2023 с опцията за допълнителна година. ,,Червените дяволи“ обмисляха до последно дали да не дадат младия футболист под наем, като шотландският Селтик изпитваше най-сериозен интерес към това, но временният мениджър на манчестърци Оле Гунар Солскяр разкри в петък, че не очаква Мактоминей да премине под наем в друг отбор, като потвърди тогава, че клубът е в преговори с играча за нов контракт.

22-годишният футболист, който е продукт на академията на Юнайтед, има осем мача през настоящата кампания, два от които под ръководството на Солскяр, но е харесван от норвежкия специалист, който пожела младият халф да обвърже бъдещето си с 20-кратния шампион на Англия. ,,Манчестър Юнайтед е моят живот откакто съм на 5 години – да играя за клуба, който съм подкрепял от дете е това, което винаги съм искал“, започна щастливият Мактоминей. ,,Все още съм млад и се уча от треньора, неговия щаб и играчите от световна класа в отбора. Нямам търпение да продължа да се развивам в този велик клуб“, добави той.

,,Скот е в този клуб от ранна възраст, той прогресира от школата и се разви фантастично през последните няколко години“, заяви по повод споразумението Солскяр. ,,Скот е млад полузащитник и се подобрява постоянно. Той е интелигентен играч и иска да се учи непрекъснато. Удовлетворен съм, че той подписа нов контракт и няма съмнение, че го чака светло бъдеще“, завърши наставникът. Юнайтед е в серия от седем поредни победи във всички турнири под ръководството на норвежеца, като в следващия кръг тимът приема у дома Бърнли.