Крилото на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд се извини за действията си по време на лагера на националния отбор на Англия в Исландия, когато заедно с Фил Фоудън вкараха местни момичета в хотела си, с което наруша протока за спазване на противоепидемичните мерки срещу коронавируса. Впоследствие двамата бяха освободени и те се завърнаха в своите клубове Юнайтед и Сити.

"След като имах възможността да обмисля какво се случи, мога само да се извиня на всички заради унижението, което причиних.  Беше безотговорно от моя страна да нарушавам правилата срещу коронавируса, които имат за цел да защитават играчите, персонала и обществото. В частност искам да се извиня на Гарет Саутгейт за това, че го подведох в момент, когато той показа огромно доверие в мен", заяви Грийнууд.

"Да играя за Англия бе един от най-гордите моменти в кариерата ми и мога да виня само себе си за тази огромна грешка. Обещавам на семейството ми, феновете, Манчестър Юнайтед и Англия, че това е урок, от който ще се поуча", добави още пред клубния сайт той.