Мейсън Грийнууд се извини и призна, че е направил грешка след появата на „историческите снимки“, в които вдишва райски газ. 18-годишният флангови нападател на Манчестър Юнайтед вдиша от диазотния оксид от балон във видео, заснето преди няколко седмици, което бе споделено в социалната медийна платформа Snapchat. Той се извини за действията си и заяви, че не е бил запознат със здравните рискове, свързани с практиката и призова хората да не следват примера му.

„Не бях запознат със здравните рискове, свързани с практиката, и приемам, че дори опитването, показано в тези исторически снимки, бе грешка от моя страна. Строго призовавам хората да не следват примера ми. Като 18-годишен продължавам да се уча през цялото време, въпреки че тази седмица осъзнах, че ще бъда съден и на по-високо ниво заради кариерата ми на футболист и трябва да уважавам това в бъдеще. Решен съм да се отплатя за показаното доверие у мен от моя мениджър и треньори“, каза той.

Грийнууд в момента тренира извън останалата част от състава на "червените дяволи", тъй като изчаква резултата си от теста за коронавирус. Тийнейджърът бе изпратен обратно в Англия миналата седмица, след като заедно с 20-годишния полузащитник на Манчестър Сити Фил Фодън нарушиха карантината, докато бяха с националния отбор в Исландия.

И двамата се извиниха за действията си, които бяха определени от селекционера на „трите лъва“ Гарет Саутгейт като „наивни“. Съставът на Оле Гунар Солскяер ще играе своя първи двубой от новия сезон във Висшата лига у дома срещу Кристъл Палас, след като получи още седмица почивка след достигането на 1/2-финалите в Лига Европа миналия сезон.