Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд остава напълно убеден, че назначеният за постоянен мениджър Оле Гунар Солскяер е точният човек, който да възроди „червените дяволи” след наистина разочароващия сезон.

Първоначалният устрем, което временното назначение на норвежеца през декември даде, изчезна към края на сезона и тимът финишира на 6-о място със серия от 5 поредни срещи без победа. Последните 2 месеца показаха, че на Солскяер ще му предстои много важен летен трансферен прозорец, след като Юнайтед (66 точки) финишира на еднаква дистанция както от шампиона Манчестър Сити (98 т.), така и спрямо първия в зоната на изпадащите Кардиф Сити (34 т.).

Очакванията на Острова са, че Юнайтед ще направи поне 5 входящи трансфера – десен бек, централен защитник, двама централни халфове и дясно крило. „Очевидно е, че сезонът не завърши по начина, по който се надявахме”, коментира Уудуърд.

„Приключихме на 6-о място и с принудителна смяна на мениджъра по средата на пътя. Въпреки всичко Оле и неговият отбор се бориха от декември насам, за да бъдат в битката за класиране в Шампионската лига през следващия сезон. В крайна сметка силите не ни стигнаха.”

От знаменитата победа над Пари Сен Жермен с 3:0 в Париж до края на кампанията Юнайтед отбеляза точно 7 попадения – колкото и изпадналият Хъдърсфийлд през същия период. „Докато последните няколко седмици бяха разочароващи, ние се радваме, че назначихме Оле за наш мениджър с 3-годишен контракт, както и че потвърдихме неговия треньорски щаб в лицето на Майк Филън, Майкъл Карик, Киърън Маккена и Марк Демпси. Всички те остават в клуба.”

„Всички в Юнайтед – бордът, мениджърът, отборът и служителите са уверени в желанието да върнем Юнайтед отново на върха в английския футбол. Продължаваме да работим по подобряването на редиците ни на и извън терена. Силата на нашия бизнес модел означава, че имаме финансовите ресурси, за да продължим да предоставяме подкрепа на мениджъра и да творим успехи на терена. Това си остава наша цел номер едно”, допълни Уудуърд.