Вторите оферти за Манчестър Юнайтед трябва да бъдат подадени до средата на следващата седмица, а окончателните такива - около Великден, пише Daily Mail.

Смяташе се, че тези, които участват в надпреварата за закупуването на клуба ще получат около 10 дни, за да подадат вторите си оферти. Но сега източници на британското издание твърдят, че настоящото ръководство на „червените дяволи“ ще затегне процеса и новия краен срок ще бъде средата на идната седмица. Изглежда обаче, че може да има нов кръг за оферти около Великден, когато най-вероятно ще бъде избран победителя от наддаването.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Това развитие на ситуацията идва, след като сър Джим Ратклиф и членове на неговата компания Ineos проведоха в петък разговори с длъжностни лица от Raine Group, американската банка, която управлява процеса по продажбата на клуба, и служители на Ман Юнайтед. Ден по-рано пък представителите на катарския шейх Ясим Бин Хамад Ал Тани също бяха на среща със служители на банката и „червените дяволи“. И двете групи също така посетиха стадион „Олд Трафорд“, преди да представят своите презентации в тренировъчния комплекс на Юнайтед в Карингтън.

За момента се знае, че шейх Джасим бин Хамад Ал Тани иска да придобие пълния пакет акции, докато офертата на сър Джим Рактлиф е за 69%, колкото е делът на семейство Глейзър.