Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс взе отношение по темата около вратаря на тима Давид де Хеа. Испанецът направи грешки през този сезон и вече се заговори, че на "Олд Трафорд" обмислят да го заменят с Дийн Хендерсън. 

Уелсецът обаче смята, че това не е добра идея.

"Не смятам, че спадът във формата на Давид е толкова голям, колкото твърдят някои хора. За мен той си остава топ вратар. Идването на Алисон и Едерсон в Ливърпул и Манчестър Сити като че ли не му се отрази добре, но той продължава да е сред най-добрите вратари в света. Играл съм с него, тренирал съм го и знам, че е брилянтен вратар, макар че напоследък прави повече грешки, в сравнение с последните пет-шест сезона", сподели Гигс. 

"Според мен обаче и защитата пред него не е достатъчно стабилна и това не му помага никак. Подобно нещо не е добре за нито един вратар. Но Де Хеа е топ, топ вратар. Когато започнеш да си правиш експерименти с вратарския пост, това може да е опасно, както разбрахме след смяната на Петер Шмайхел. Не смятам, че сега е моментът в Манчестър Юнайтед да го сменят", заяви още той.