Гари Невил смята, че липсата на ясно изразен стил на игра е била основната причина за проблемите на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед, което в крайна сметка доведе до уволнението му. Според Невил, още от назначаването му преди две години и половина, не се е видяло конкретно тактическо направление, което да помогне на отбора да изгради идентичност и стабилни резултати. В последния мач на Тен Хаг, който завърши с поражение с 1:2 от Уест Хем, Юнайтед пропусна множество възможности, като загубата дойде след спорна дузпа в добавеното време.

Невил коментира, че ситуацията се е влошила след загубата с 0:3 от Тотнъм в края на септември, когато Бруно Фернандеш бе изгонен, което вероятно е накарало ръководството на клуба да започне да обмисля нов мениджър. Според Невил, независимо от способностите на играчите, липсата на стил и идентичност е направила Юнайтед трудно гледаем отбор, а това е продължило вече 18 месеца. 

Getty/Gulliver images
24 снимки

Рууд ван Нистелрой ще заеме временно мястото на Тен Хаг, но според Невил той няма да може да направи съществени промени, тъй като е бил част от предишния щаб. Въпреки това, Невил смята, че отборът разполага с потенциал да се представя много по-добре от сегашната си позиция на 14-то място, и не вижда нужда от нови попълнения през януари. Неговото мнение е, че новият мениджър трябва да се фокусира върху подобряването на формата на съществуващите играчи, за да възвърне техния потенциал и мотивация.