Дънкан Фърюгсън ще остане временен мениджър на Евертън за гостуването на Манчестър Юнайтед в неделя, независимо от слуховете, свързващи уволнения от Наполи Карло Анчелоти с вакантния пост.

Фъргюсън застана начело на „карамелите“ след раздялата с Марко Силва и тимът постигна впечатляваща победа над Челси с 3:1 на „Гудисън Парк“, но изглеждаше доста вероятно мърсисайдци да намерят нов мениджър до срещата с Юнайтед. По-рано стана ясно, че клубът ще преговаря с Анчелоти, който се раздели с Наполо вчера вечерта, въпреки че класира състава за осминафиналите на Шампионска лига, но Фъргюсън ще води временно Евертън и за визитата на „Олд Трафорд“.

„Дънкан Фъргюсън ще остане временен мениджър на Евертън за неделното гостуване на Манчестър Юнайтед във Висшата лига. Бившият нападател бе начело на тима при успеха над Челси с 3:1 на „Гудисън Парк“ в събота. Отново негови помощници ще бъдат треньорите Джон Ебрел и Франсис Джеферс, както и треньорът на вратарите Алан Кели“, се казва в клубно изявление.

Под ръководството на Фърюгсън „карамелите“ направиха 37 шпагата срещу Челси – най-много за отбор на Евертън в Премиършип за последното десетилетие, като самият наставник бе видимо щастлив от победата и поздрави всички играчи за ценния успех. Витор Перейра, който бе считан за фаворит за поста, се оттегли от кандидатите за заместник на Марко Силва, след като реши да остане начело на Шанхай СИПГ. Бившият мениджър на Евертън Дейвид Мойс все още може да се завърне на „Гудисън Парк“ във временна роля, докато бъде назначен постоянен наставник, съобщава Sky Sports. /БГНЕС