Антони бе привлечен от Манчестър Юнайтед 85 милиона паунда през миналото лято. Той направи добър старт на "Олд Трафорд", преди формата му да се влоши и има само пет гола и нито една асистенция в 19 мача. Трудностите му продължиха по време на поражението на Юнайтед с 2:3 от Арсенал в неделя, представяне, което предизвика гнева на бивша клубна легенда.

"Тревожното нещо за мен с някой като Антони е, че той не може да победи никого, а за бразилец това е изненадващо! Той просто не надделява над противника и аз седя там и си мисля: "Така ли е винаги?" Гледал съм негови клипове, когато беше в Аякс и той беше човек, който надиграваше съперници. Видях Партей, който не бих определил като спринтьор, абсолютно избухна покрай него и си помислих: "Уау, Антони няма много сила в краката си", сподели Фърдинанд.

Антони все още се адаптира към живота във Висшата лига, но Юнайтед би очаквал този процес да е почти завършен досега, като се има предвид, че той е на "Олд Трафорд" от няколко месеца. "Червените дяволи" ще имат нужда от повече от него в последната третина, ако искат да утвърдят мястото си в топ 4, а и да се борят за трофеи.