Фил Джоунс е оставен извън списъка с финализирания състав на Манчестър Юнайтед за сезон 2022-23 във Висшата лига. 30-годишният играч отново не влиза в сметките на Ерик тен Хаг и с изтичащия му договор в края на сезона, той няма да има друг мач във Висшата лига, освен ако не бъде регистриран през януари.

Джоунс се присъедини от Блекбърн Роувърс през 2011 г., но беше позабравен в Юнайтед през последните два сезона, като изигра само 13 мача през този период. Списъкът с 25-те играчи на старши треньора включва всичките му шест летни попълнения, както и младия вратар Нейтън Бишоп и третия избор на ляв бек Брандън Уилямс. Нидерландецът посочи общо петима централни защитници, като редовният клубен капитан Хари Магуайър, Рафаел Варан, Лисандро Мартинез и Виктор Линделоф се присъединиха към Аксел Туанзебе в отбора.

Джоунс също беше оставен извън списъка с отборите на клуба в Лига Европа за предстоящия сезон, а защитникът в погрешност бе титуляр само два пъти за Юнайтед през последните две години. Появиха се съобщения, че изпадналият в немилост централен халф е бил изгонен от съблекалнята на първия отбор в тренировъчната база на Юнайтед в Карингтън.