Привърженици на Манчестър Юнайтед планират протест срещу собствениците на клуба от фамилия Глейзър на домакинството срещу Ливърпул от третия кръг на Висшата лига в понеделник.

Манчестър Юнайтед претърпя унизителна загуба с 0:4 от Брентфорд миналата събота, която остави тима на последното място без нито една точка след първите две срещи от първенството.

Бившият защитник Гари Невил е сред изявените критици на семейство Глейзър, твърдейки, че под тяхно ръководство клубът продължава да пропада.

Една от фенските организации на Юнайтед „The 1958“ потвърди, че планира протест преди двубоя с Ливърпул в началото на следващата седмица. „Мачът е възможност за запалянковците на Манчестър Юнайтед да се обединят и да покажат несъгласието си с действията на собствениците. Те систематично съсипват най-великата институция във футболния свят заради алчността си. Не можем да позволим това да продължава“, обявиха от фенклуба, цитирани от агенция ДПА.

„Наясно сме, че емоциите са разгорещени, но трябва да се придържаме към мирните протести, защото не искаме да дадем възможност на съперника или Глейзър възможност да изопачат нещата“, добавиха от организацията.