Феновете на Манчестър Юнайтед планират отново да използват предстоящото дерби с Ливърпул за протести срещу клубните собственици. През май най-големият мач в английския футбол бе отложен именно след масов протест пред „Олд Трафорд“, при който се стигна до сблъсъци с полицията и до нахлуване на фенове на терена. Тогава повод за проявата бе решението на собствениците да включат Ман Юнайтед в проекта "Европейска Суперлига".

Семейство Глейзър помислиха, че са успокоили феновете след трансферите на Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан. Привържениците обаче започнаха да се призовават взаимно с организирането на „Втори кръг“ на протестни действия, използвайки социалните мрежи за агитация. От клуба веднага са реагирали са влезли в контакт с полицията и местните власти, за да ограничат до минимум възможността да се стигне до сценарий, наподобяващ събитията отпреди 5 месеца.

Лошите резултати на тима на Оле Гунар Солскяер, който спечели само един от последните си пет мач и вече изостава на пет точки от лидера в Премиър лийг Челси, само наливат още масло в огъня. Периодът е много труден и важен за „червените дяволи“, които до 6 ноември имат два мача с Аталанта, споменатият сблъсък с Ливърпул, както и дербита с Тотнъм и Манчестър Сити.