Лошите резултати и незадоволителното представяне на Манчестър Юнайтед в последно време е накарало феновете да подготвят голям протест срещу собствениците на клуба семейство Глейзър, съобщават някои от медиите в Англия. В последните няколко мача все по-отчетливо се чуват скандирания срещу американците, които се засилват все повече след всеки лош резултат на тима.

През седмицата на “Олд Трафорд” “червените дяволи” допуснаха изненадваща загуба от Бърнли, която бе първа от този тим от 58 години. Затова именно в 58-ата минута смятат да напуснат трибуните поне част от организираните фенове на 1 февруари, когато Юнайтед домакинства на Уулвърхамптън Уондърърс.

Минутата, която е подбрана, не е случайна, а е обвързана и с една от важните дати в историята на тима - катастрофата в Мюнхен през 1958-ма година, когато самолетът на тима се разбива при опит за кацане в Мюнхен, а с това загива и една голяма част от играчите на онзи отбор, които е известен с прозвището си “Бебетата на Бъзби”.

Феновете обвиняват сериозно собствениците, че са източили над един милиард паунда от клуба и не инвестират достатъчно, за да подобрят отбора.